Лубенським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Ірина Харченко) проведено семінар для незайнятого населення району «Патронатна сім’я в Україні»

Версія для друкуВерсія для друку

Лубенським  районним  центром  соціальних  служб  для  сім’ї,  дітей та молоді (директор Ірина Харченко) проведено  семінар для незайнятого населення району «Патронатна сім’я в Україні» з метою пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

           Учасникам заходу було роз'яснено хто такий патронатний вихователь і хто може ним стати, діти яких категорій можуть бути влаштовані під патронат, які основні завдання патронатних вихователів, які в них права та обов'язки та багато інших питань пов'язаний зі створенням та функціонуванням зазначених сімей.

         Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Патронатними батьками можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

         Патронатному вихователю виплачується заробітна плата та соціальна допомога на утримання дитини. Також надається професійна підтримка фахівців соціальної сфери.

         Патронатні вихователі проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми.

         Запровадження патронатних сімей - це шанс надати якісну допомогу дітям, які опинились у біді. Щоб втілити цю ідею у життя, необхідно знайти людей, які мали б можливість і, головне, бажання спробувати себе у ролі патронатних батьків. Всіх, кого зацікавила інформація, просимо звертатися до Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лубни, пл. академіка Олексія Бекетова, 19, кабінет 50 або за тел. 74-803.

Наверх ↑