На базі Обласного центру соцслужб провели навчання з медіації

Версія для друкуВерсія для друку

На базі Обласного центру соцслужб провели навчання з медіації

 

Чи знаєте Ви, що таке медіація? Можливо ні, але Ви точно знаєте, що таке конфліктні ситуації, адже це абсолютно нормальне явище в соціуму, адже існують на всіх рівнях соціальної взаємодії в тому числі і в внутрішньо сімейних стосунках.

Але інколи спори та конфлікти в родини можуть потребувати професійної допомоги у вирішенні, де в нагоді стане кваліфікований медіатор в особі соціального працівника або психолога. За його допомогою учасники конфлікту намагаються досягти згоди процесі вирішення конфлікту, натомість сам медіатор не втручається в конфлікт та не приймає позицію жодної з сторін.

Медіація є одним із способів що застосовується при вирішенні сімейних конфліктів в Україні, яка можлива при низькому та середньому рівні конфліктності.

Втім, соціальною послугою не можна скористатися, якщо сталося правопорушення або злочин, випадок насильства у сім’ї, торгівля людьми, жорстоке поводження з дітьми.

17 квітня на базі Навчально-тренінгового центру соціальної роботи Полтавського обласного центру соціальних служб навчання на тему "Медіація та примирні процедури, як інструмент вирішення  сімейних та соціальних конфліктів" участь у якому взяли 28 представників з 21 громади області.

Мета: підвищення професійного рівня надавачів соціальних послуг територіальних громад області та покращення надання психосоціальної підтримки вразливим групам сімей.

В рамках навчання, яке провела тренерка, медіаторка Національної медіаторської мережі ГО „Ла Страда-Україна” Ірина Буренко, були опрацьовані практичні аспекти впровадження Державний стандарт соціальної послуги посередництва (медіації), а також такі теми як: медіація – „крок за кроком”; поняття „Миру” та відновного підходу у вирішенні конфліктів в родинах та соціумі.

Довідково: Навчально-тренінговий центр соціальної роботи Полтавського обласного центру соціальних служб, створеного за сприяння ПРООН (UNDP) за фінансової підтримки ЄС в межах проєкту EU4Recovery та Уряду Швеції.

Полтавський обласний центр соціальних служб

Наверх ↑