На Полтавщині підприємиця виграла грант на розвиток власного бізнесу

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині підприємиця виграла грант на розвиток власного бізнесу

 

Жителька Полтави Вікторія Подольська отримала грант від держави на розвиток власної справи. Майстерню шоколаду відкрила кілька років тому. Поштовхом для розвитку стало бажання вести здоровий спосіб життя.

Перші свої вироби виготовляла вдома, а покупцями були друзі та знайомі. Коли замовлень стало більше, довелося шукати більше приміщення. Дізналася про державну програму та подала заявку на участь.

«Виграли грант на суму 171 тис. грн. Завдяки грантовим коштам розширили асортимент, закупили сушарку, дражерувальний барабан, машину для темперування шоколаду», – розповіла засновниця майстерні шоколаду Afrodiziak Вікторія Подольська.

У роботі використовують натуральні компоненти: какао-боби, какао-масло і коричневий цукор. Шоколад створюють з нуля. Нове обладнання пришвидшує процес.

«Робота з шоколадом мені подобається. Це як медитація, особливо, коли темперуєш, – розповіла працівниця майстерні Afrodiziak Яна. – Пришвидшити процес допомагає меланжер. Спочатку всі інгредієнти топимо на водяній бані, потім маса 24 години перетирається в жорновах, а вже з готового шоколаду робимо вироби».

Нові можливості для майстерні принесла й участь у ярмарку крафтярів Полтавщини. Тепер шоколадні вироби можна знайти у магазинах відомої торгової мережі. І це не лише різноманітні плитки шоколаду, а й цукерки та пасти.

Наверх ↑