На Полтавщині розглянули результати сертифікації вчителів математики

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині розглянули результати сертифікації вчителів математики

 

У Полтавській академії неперервної освіти імені М. В. Остроградського відбулася робоча нарада, присвячена результатам сертифікації вчителів математики.

У зустрічі взяли участь заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, представники Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського, Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, органів управління освітою територіальних громад області, консультанти Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники та учителі ЗЗСО.

Під час робочої зустрічі розглянули фактори та чинники, які вплинули на результати сертифікації, та дійшли спільної думки, що результати сертифікації вчителів математики свідчать про те, що в цій сфері є певні проблеми.

Однак результати сертифікації не можуть бути єдиним показником рівня підготовки вчителів математики. Необхідно провести комплексне дослідження, щоб отримати більш глибоке розуміння ситуації зі станом математичної освіти в області. На цьому наголосили Антон Чубенко.

Євген Кончаковський  зазначив, що Полтавська область  цьогоріч погіршила свої результати із сертифікації вчителів математики. Сертифікація, хоч і є важливим інструментом, не в змозі дати повної картини стану математичної освіти області. Вибірка вчителів, які проходили сертифікацію, не є репрезентативною, адже до неї потрапили лише ті, хто виявив бажання здійснити сертифікацію та мав змогу взяти участь у цій процедурі.

На думку учасників робочої зустрічі, важливо вдосконалювати систему підготовки і професійного розвитку вчителів математики. Потрібно створити умови для того, щоб усі вчителі математики мали змогу підвищити свою кваліфікацію.

У цьому контексті учасники наради заслухали виступи декана факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Тетяни Барболіної, у якому йшлося про особливості підготовки майбутнього вчителя математики в контексті сертифікації, та директора Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського Віталія Зелюка, який висвітлив тему «Про особливості професійного розвитку педагогічних працівників в контексті сертифікації».

Учасники зустрічі висловили сподівання, що спільними зусиллями їм вдасться покращити стан математичної освіти в Полтавській області.

Наверх ↑