Наша мета – поновити порушені права людини, – Владислав Носенко

Версія для друкуВерсія для друку

Наша мета – поновити порушені права людини, – Владислав Носенко

 

Відповідно до Конституції України кожен громадянин має право за захистом своїх прав звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

На цьому наголосив представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області Владислав Носенко під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

«Наразі немає такого питання з яким не можна було б звернутися до Офісу уповноваженого. Це стало можливим завдяки запровадженню нової розширеної структури секретаріату, – розповів Владислав Носенко. – За 2023 до уповноваженого надійшло близько 95 тисяч звернень. За результатами їх розгляду поновили права понад 55 тисяч людей. Найбільше звернень отримали від жителів Києва, Київської області, Харкова, Одеси та Дніпропетровська».

Найбільша кількість звернень стосувалася порушення прав внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та членів їхніх родин.

«До регіонального представництва у Полтавській області найбільша кількість звернень надходить щодо порушення інформаційних прав громадян. Це стосується порушень порядку розгляду звернень громадян, доступу до публічної інформації як територіальними громадами, так і відповідними органами державної влади, – сказав Владислав Носенко. – Непоодинокі звернення надходять від родин безвісти зниклих військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб. Кожне звернення ми розглядаємо об’єктивно й неупереджено. Наша мета – поновити порушені права людини».

Нагадаємо, регіональне представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини у Полтавській області працює в будні з 9:00 до 18:00 у Дія Центрі в Полтаві.

Наверх ↑