Робоча група «Прозорість і підзвітність» рекомендувала розірвати договори з ремонту вулично-дорожньої мережі в Полтавській громаді

Версія для друкуВерсія для друку

Робоча група «Прозорість і підзвітність» рекомендувала розірвати договори з ремонту вулично-дорожньої мережі в Полтавській громаді

 

Розірвати договори і провести закупівлю відповідно до вимог законодавства. Таку рекомендацію підтримала робоча група «Прозорість і підзвітність» за результатами розгляду укладених Полтавською міськрадою угод із ремонту вулично-дорожньої мережі. 

Про це повідомив начальник ОВА Філіп Пронін.

«Аудитори виявили 16 таких договорів загальною вартістю 2,3 млн грн. Вивчивши надані замовником документи, вбачають порушення. Саме штучний поділ предмета закупівлі до межі 200 тис. грн, щоб уникнути відкритих торгів. Фахівці акцентували, що рішенням сесії міської ради передбачена загальна сума на поточний ремонт, без розрахунків вартості по вулицях. Тому управління ЖКГ як замовник робіт мало провести відкриту закупівлю з поділом на лоти, а не дробити суму на допорогові», – зауважив Філіп Пронін.
Правоохоронці перевірили будівельну компанію, з якою укладені угоди. Виявили, що торік співзасновнику цього підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема щодо заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем. Встановлені факти внесення недостовірних відомостей про обсяги виконаних робіт в актах приймання. Обвинувальний акт скеровано до суду.
Фахівці групи «Прозорість і підзвітність» надали рекомендації замовнику. Останній має їх розглянути й поінформувати про прийняте рішення.

Наверх ↑