«Шлях свободи». У Полтаві проведуть дводенний форум про трансформацію України у часи Незалежності

Версія для друкуВерсія для друку

«Шлях свободи». У Полтаві проведуть дводенний форум про трансформацію України у часи Незалежності

 

Форум буде зосереджено навколо трьох ключових тем: політики, культури та економіки. 20-21 квітня у Полтаві відбудеться всеукраїнський форум «Шлях свободи». Про це повідомляє Громадська Організація «Українські Студенти за Свободу».

Захід збере активну молодь, культурних діячів, політиків, підприємців та волонтерів для обговорення трансформації України у часи Незалежності.

Як зазначають організатори, громадська організація «Українські Студенти за Свободу»,  програма дводенного форуму включає лекції, панельні дискусії, обговорення, рефлексії та багато інших активностей.

«На Форумі ми поглянемо на те, як за час незалежності Україна трансформувалась і поступово позбувалася радянщини. Як із фактично безправної республіки у складі СРСР Україна стала такою, як є зараз. Ми хочемо побачити, як усе починалось, щоб мати наснагу рухатись далі. Це буде комплексний погляд на українську політику, економіку й культуру останніх десятиліть і просто розважитись в нашому місті», – кажуть організатори Форуму. 

Дводенний Форум зосередиться навколо трьох ключових тем: політики, культури та економіки. Говоритимуть про Революцію на граніті, вічну війну, культуру за радянської окупації, дисидентство, підприємництво та економічне диво в Україні, дерегуляцію та байрактарщину.

«Літературознавиця та оглядачка в «Українська правда. Культура» Аріна Кравченко розповість про те, як радянщина впливала на культуру. Дисидент та політик Микола Кульчицький розповість про українське дисидентство. Економіст Ukraine Economic Outlook Адріан Пантюхов – про дерегуляції. Матимемо і лекції від активної молоді – зокрема, президент Українських Студентів за Свободу Микита Храмов розповість про економічне диво в Україні, а волонтери Анатолій Дідик та Кирило Димов разом із військовослужбовцем та режисером Вадимом Адамовим говоритимуть про «вічну війну». Ми також матимемо неформальну програму – рефлексії та секретну активність», – каже Анна Трипольска, головна організаторка Форуму.

Анна додає: організація цього проєкту по-справжньому змінила її. Активістка вірить, що Форум допоможе пробудити пам’ять української молоді.

«Спершу планувалася лише невелика лекція – а переросло це у всеукраїнський Форум. Радянщина роками впливала на Україну, коли та була в складі СРСР, – ми бачимо сліди того впливу і тепер. Ми хочемо розповісти про ці сліди, про те, як Союз намагався задушити відчуття свободи у людей та замість нього відчуття страху. Що політика та економіка це не надскладні теми, а цілком реальні речі, на які ми можемо і повинні впливати. Що саме наша небайдужість та вміння задавати питання стане фундаментом вільної та незалежної країни. Якщо хоча б кілька людей після заходу поставлять собі питання: “А чи було те, у що я вірив все життя, дійсно моїм вибором, чи це просто наслідок довголітньої пропаганди, яку совок намагався викарбувати в пам’яті кожного українця?” Свобода - це вибір, і ми прагнемо, щоб якомога більша частина людей над цим вибором замислилася», – ділиться Анна Трипольська.

Форум відбудеться 20-21 квітня у Полтаві. З міркувань безпеки місце та час проведення заходу повідомлять лише зареєстрованим учасникам. Аби взяти участь у форумі, потрібно заповнити коротку форму за цим посиланням.

Довідка

Громадська організація «Українські Студенти за Свободу»– це громадська організація, заснована на засадах захисту, популяризації та лобіювання принципів вільного суспільства. Нашою місією є об’єднання, навчання та мобілізація української молоді, яка прихильна ідеям свободи. Ми – це вільне покоління, яке народилось і виросло у незалежній Україні. Наш спільний інтерес – прагнення жити тут і зараз. Ми переконані, що саме свобода є ключовим елементом процвітання будь-якої нації.

Контакт для зв’язку: Юлія Засік, Менеджерка з комунікацій Офісу Президента Українських Студентів за Свободу, +38 098 758 76 96, press@studfreedom.org

Наверх ↑