Відбулася традиційна зустріч «У родинному колі»

Версія для друкуВерсія для друку

Відбулася традиційна зустріч «У родинному колі» З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю у Лубнах відбулася зустріч «У родинному колі».  І хоча цей день не є святом для більшості учасників,  дорослих і малечі, він приніс яскраві враження та безліч позитивних емоцій. На думку організаторів, саме радісні почуття, сміх та активна взаємодія допомагають людям з інвалідністю інтегруватись у суспільстві.

Тож, і слова ведучих та гостей заходу були присвячені темі інклюзивності та поваги до прав людини.

Серед організаторів заходу Полтавська обласна молодіжна громадська організація "Твій Світ". Активісти презентували програму Британської Ради в Україні "Активні громадяни" та проект "Дитячий сміх проти хвороб", який підтримала ця міжнародна організація.

Слова подяки звучали і від Раїси Кошель, голови спілки жінок - трудівниць «За майбутнє дітей України». Ця громадська організація виступила головним ініціатором заходу.  Волонтери загону "Милосердя" Лубенського медичного училища разом з психологом Юлією Подою влаштували для учасників ігри та розваги. Кожна родина мала змогу створити за допомогою арт -методики презентацію своєї сім’ї. Малеча взяла участь у конкурсах та рухливих іграх, а на завершення учасники разом випробовували творчі здібності у майстер - класі з оформлення новорічних прикрас.

У родинному колі побувала і голова Лубенської районної державної адміністрацї Тетяна Качаненко. Вона привітала учасників та вручила подяки опікунам дітей з інвалідністю. А ще для учасників заходу приготували пісні у виконанні завідуючої відділом центральної районної бібліотеки ім. В. Малика  Оксани Ходоровської і її доньки та подарункові набори.

Сприяли проведенню зустрічі Лубенська міська рада, Лубенська районна державна адміністрація, Лубенська центральна районна бібліотека ім В. Малика , депутат Лубенської міської ради Наталія Омеляненко та багато інших небайдужих громадян міста і району.

Наверх ↑