Відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад

Версія для друкуВерсія для друку

Відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад

 

12 квітня, керівництво Лубенської райдержадміністрації, районної ради та територіальних громад Лубенського району взяло участь у Конгресі місцевих та регіональних влад в режимі відеоконференції.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Президент України Володимир Зеленський. Також виступили керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, голова ВРУ Руслан Стефанчук, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, посадовці, політики, громадські діячі.

Під час проведення засідання було розглянуто різноманітні питання. Зокрема:

- стан протидії безпековим загрозам, організація подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури та превентивна робота з боку сектору безпеки та органів правопорядку: регіональний аспект;

- нова урядова політика з підтримки вітчизняного виробництва: нова економічна доктрина України;

- система медичної реабілітації військовослужбовців сил оборони України;

- європейська інтеграція України: нові можливості та виклики для українських громад.

Нагадаємо, згідно з положенням про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, затвердженим Указом Президента України від 4 березня 2021 року, він є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

 

Наверх ↑